У Вінниці взято під варту трьох інспекторів відділу поліції та громадянина Йорданії. Про це кореспонденту «Голосу України» повідомила прес-секретар прокурора області Ірина ВИХОВАНЕЦЬ. Їх підозрюють в отриманні неправомірної вигоди від іноземних студентів.

 

Затримання відбулося під час передачі частини коштів. Загалом вимагали п’ять тисяч американських доларів за повернення іноземцям вилучених у них документів та грошей. У прокуратурі уточнюють, що інспектори поліції самовільно, без отримання санкції провели обшук на квартирі, що її винаймали студенти. Іноземцям пояснили, що у них знайдено недопалок з наркотичною сировиною. Грошей вимагали, щоб не порушувати кримінальне провадження. Затримання проводили представники прокуратури спільно з оперативниками служби безпеки України та управління внутрішньої безпеки Національної поліції в області. Судом обрано запобіжний захід тримання під вартою.

 

Як стало відомо журналісту з власних джерел, в одного із затриманих під час обшуку на квартирі знайдено бойові патрони, а в автомобілі іншого – 30 грамів конопель. Інспектори й раніше діяли за схожою схемою шантажування іноземних студентів. Якщо їхню вину буде доведено в суді, підозрюваним загрожує покарання до десяти років ув’язнення.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України