Учорашнє (12 квітня) термінове засідання виконкому Ніжинської міської ради на Чернігівщині було тривожним: без води можуть лишитися мешканці багатоповерхівок. Відключено електропостачання у двох котельнях і п'яти теплопунктах.

 

"Через недопрацьованість законодавства, -- каже начальник ніжинського ТОВ "Тепломережі" Валерій ЗІМІН, -- ми не можемо сплачувати рахунки за електроенергію. "Живі" гроші, які надходять на наш рахунок в Ощадбанку від бюджетних установ, підприємств та організацій, одразу ж перенаправляються на сплату боргів за газопостачання. Кошти ж, які надходять від населення, залишаються в нашого підприємства, але частина з них -- це пільги та субсидії, які відповідно до нового закону також автоматично використовуються тільки для оплати використаного газу. Тому ми не можемо оплачувати рахунки "Чернігівобленерго".

 

Виконком Ніжинської міської ради вирішив дозволити міському водоканалу сплачувати кошти за електроенергію для підкачки води, без чого подача її в багатоповерхівки неможлива, безпосередньо постачальнику, без посередників.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України