Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував проведення у середу першого засідання нового Кабінету Міністрів. «Завдань сьогодні надзвичайно багато, але я розумію, що ми повинні бути результативними і швидкими. Я розумію, наскільки велика відповідальність лежить сьогодні на новому уряді і на мені особисто, розумію, в яких складних умовах живе кожен українець та що люди хотіли б від уряду швидких і якісних рішень», — сказав він та повідомив, що, вивчаючи стан справ в Україні, вже провів низку зустрічей щодо фінансів, економіки, доріг та ліків, впровадження реформи державної служби.

Зокрема, в суботу відбулася робоча нарада з питань забезпечення постачання ліків для онкохворих дітей та вартості ліків в аптеках, під час якої було констатовано, що проблема виникла через неналежний моніторинг ситуації та неузгодженість дій міністерств. Ураховуючи це, було визначено невідкладні кроки, завдяки яким лікарні вже впродовж декількох найближчих днів почнуть отримувати необхідні препарати. Також В. Гройсман доручив Міністерству охорони здоров’я та Міністерству фінансів налагодити механізм та відпрацювати графік постачання медичних препаратів у лікувальні заклади, щоб перешкодити виникненню затримок у подальшому.

Також обговорювалося питання завищеної вартості ліків для громадян, адже нині за деякими позиціями вартість ліків в Україні порівняно з сусідніми європейськими країнами відрізняється в рази. «На жаль, часто люди помирають тому, що просто не можуть придбати необхідні ліки», — зазначив В. Гройсман та запропонував Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству охорони здоров’я України впродовж тижня розробити конкретні пропозиції щодо врегулювання цієї проблеми. 

Під час іще однієї наради йшлося про стан підготовки нормативно-правових актів для реалізації Закону «Про державну службу», який набере чинності з 1 травня 2016 року.