Алею пам’яті імені Олекси Тихого заклали в Олексієво-Дружківці, де народився, виростав і працював відомий український дисидент, мовознавець, член Української гельсінської групи. Участь у висаджуванні дерев узяли керівники області, міст півночі Донеччини, представники громадськості, а також Державної прикордонної служби.


«Торік під час велопробігу «Стежками Олекси Тихого», організованого на честь 24-ї річниці незалежності України, з’явилася ідея назвати вулиці Слов’янська, Краматорська, Дружківки, Олексієво-Дружківки та Костянтинівки іменем нашого видатного земляка і тим самим створити меморіальний проспект, який би проходив через усі головні міста північного Донбасу», — розповів голова Товариства Олекси Тихого Євген Шаповалов, який виступив ініціатором закладення алеї.


Ідею підтримує голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський: «Із цього скверу, з його перейменування почнеться нова сторінка в історії української Донеччини. Думаю, ми всі пишатимемося, що є послідовниками такої великої і потужної постаті, як Олекса Тихий», — сказав Жебрівський.