Загальноміською толокою відзначили День довкілля в Луцьку. Свої зусилля учасники спрямували на парк 900-річчя міста та парк «Дубки», що в районі підшипникового заводу. Майже тисяча осіб працювали у парку 900-річчя Луцька. Насамперед це колективи підприємств «Модерн-Експо», «Волинь-Зерно-Продукт»», ТМ «Дмитрук», «Країна журавлина», а також працівники міської ради, учні та вчителі шкіл № 10 і 19, гімназії № 18, активісти громадських організацій «Зелений Луцьк» та «Квітка Полісся», небайдужі жителі міста.


До речі, працівники «Модерн-Експо» ще два тижні тому розпочали тут санітарну чистку: діставали сухі повалені дерева з русла річечки Сапалаївки, зрізали сухостої, видаляли пеньки. Цього ж разу вони встановили майже 30 лавок і стільки ж урн для сміття тощо. Ще двадцять лавок у парку встановили активісти ГО «Квітка Полісся» за сприяння депутата міської ради Петра Нестерука. Вони також облаштували чотири мангали і розмістили дванадцять інформаційно-просвітницьких щитів про правила поведінки у зелених зонах.


Одним із ініціаторів цієї екологічної акції став генеральний директор групи компаній «Модерн-Експо» Петро Пилипюк.


— Можливо, такі толоки стануть доброю традицією для працівників підприємств та усіх небайдужих людей, і Луцьк стане справжнім європейським містом, — зауважив Петро Пилипюк.


Волинська область.

 

Учасники толоки прибирають парк 900-річчя Луцька.


Фото автора.