Перший регулярний авіарейс із Києва прийняв міжнародний аеропорт "Ужгород". У літаку "Як-40", який розраховано на 24 пасажири, не виявилося жодного вільного місця, стверджують в облдержадміністрації. Цим рейсом на Закарпаття прилетіла і група інвесторів із Китаю, які розглядають можливість будівництва заводу з утилізації твердих побутових відходів.

Фото прес-служби ОДА.

 

А минулої п'ятниці до Ужгорода прибула літаком футбольна команда київського "Динамо", яка проводила матч із закарпатською "Говерлою", однак регулярне авіасполучення між обласним центром і Києвом відновилося саме в понеділок. За словами голови ОДА Геннадія МОСКАЛЯ, котрий приїхав в аеропорт, щоб зустріти авіарейс, відтепер літак (АН-24 або АН-140) курсуватиме між столицею і Ужгородом щодня, крім суботи.

 

Варто нагадати, що 15 лютого Державна авіаслужба України зупинила дію сертифіката авіаційної безпеки аеропорту Ужгорода через грубі порушення в експлуатаціїПротягом двох останніх місяців деякі недоліки вдалося усунути й відновити польоти, хоча й далі тривають роботи з приведення повітряної гавані обласного центру Закарпаття до стандартів, передбачених законодавством.

 

Василь НИТКА.

 

Ужгород.

 

Голос України