Так довго йде війна... Це відчувається, коли ти в Києві зустрічаєш тих, кого бачив на фронті і рік, і півтора тому. В історичному вимірі — це мить. А у воєнному — один рік, півтора — це вічність.


15 квітня 2016 року у МВС за участі Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія відзначали дворіччя створення добровольчих батальйонів.


З донеччанином «Альпіністом» Олексієм Челпановим, командиром роти батальйону «Дніпро-1» останній раз бачились у січні 2015 біля Пісок. А нині його нагородили відзнакою МВС. Продовжує службу. З офіцерами «Кривбасу» майором Олександром Яровенком та майором Сергієм Хроменком довелося зустрітись 31 грудня 2014 року в Гаврилівці, потім батальйон воював у Лебединському біля Широкиного, нині — в районі Авдіївки.

Вони теж нагороджені.


Лікар-хірург і прес-секретар батальйону імені Джохара Дудаєва, чеченка за національністю і патріот України за велінням серця, Народний Герой України Аміна Окуєва нагороджена іменною зброєю. Достойна нагорода «воїну у хіджабі»!


Такі зустрічі радісні й приємні. Та є в них якась недоговореність, незавершеність... Тому що війна триває і що буде попереду, знає тільки Бог...


За час бойових дій 205 працівників підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення та Національної гвардії віддали своє життя за Україну.

 

«Альпініст» Олексій Челпанов, командир роти батальйону «Дніпро-1».

 

 Народний Герой України Аміна Окуєва.

 

Офіцери батальйону «Кривбас» майор Сергій Хроменко та майор Олександр Яровенко.

Фото автора.