На позачергових виборах голови селища Вороновиця, що неподалік від Вінниці, з переконливим результатом переміг місцевий підприємець, депутат Вінницької районної ради від БПП Олександр Ковінько. Його кандидатуру підтримали 53 відсотки виборців, які взяли участь в голосуванні.

 

Загалом 17 кандидатів брали участь у виборах, серед них було навіть троє студентів Вінницьких вишів. Новообраний керівник громади звертає увагу на те, що під час виборчої кампанії не обійшлося без застосування брудних технологій. Листівки брехливого змісту, нічні дзвінки з погрозами по телефону, підкуп виборців – такий арсенал компромату, за словами переможця, на превеликий жаль, уже став традиційним під час виборчих перегонів.

 

- Відчувши значну підтримку мешканців селища, мимоволі переймаєшся великою відповідальністю за людей, за розвиток населеного пункту, - каже Олександр Ковінько. – Не шкодуватиму сил для того, аби зробити кращим селище і життя людей у ньому. Досягти цього можна тільки спільними зусиллями.

 

Позачергові вибори у Вороновиці призначили після того, як обраний восени минулого року селищний голова згодом відмовився від своїх обов’язків. Селище Вороновиця відоме тим, що в ньому було здійснено перший політ в небо. Зробив це винахідник літака Олександр Можайський. Цей факт відображено в експонатах музею авіацію і космонавтики, створеному у населеному пункті.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область

 

Голос України