На столичному Головпоштамті учора представили зміни, що надають безперешкодний доступ до установи для людей з особливими потребами та маломобільних груп населення. Зокрема, обладнано похилий заїзд до посилкової зали, де операційне вікно № 4 повністю пристосоване для відвідувачів з інвалідністю. Над усіма входами до будівлі встановлено звукові сигналізатори-орієнтири, які дають можливість вільно орієнтуватися людям з вадами зору. Відповідно до міжнародних стандартів нанесене контрастне маркування на всіх скляних дверях, операційних вікнах та інших скляних конструкціях, на сходах й других перешкодах, що дасть змогк знизити ризики травмування. Текстову інформацію на операційних вікнах виконано збільшеним шрифтом та в контрастному співвідношенні кольорів. Розміщено інформаційні позначки, які вказують напрямок руху до входу в посилкову залу та до операційного вікна № 4, а для незрячих додатково встановлено мнемосхеми (тактильний засіб орієнтування зі шрифтом Брайля). Як зазначив голова Національної асамблеї інвалідів України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, який брав участь у заході, "Укрпошта" -- одне з перших підприємств у країні, яке повернулося обличчям до людей з різними фізичними вадами.

 

На знімках:

 

голова Національної асамблеї інвалідів України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій СУШКЕВИЧ (праворуч) перевіряє нововведення на зручність;

 

"Укрпошта" звітує.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

 

Того ж дня керівництво УДППЗ "Укрпошта" на прес-конференції відзвітувало про свою діяльності у І кварталі 2016 року. Так, підприємство очікує отримати чистий прибуток у розмірі близько 15 млн. грн., що майже у три рази перевищує запланований, та на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року. "Укрпошта" продовжує активно розвивати мережу відділень поштового зв'язку. За І квартал 2016 року їх відкрито п'ять, відремонтовано 19, а протягом року планується оновити ще тисячу відділень.

 

Водночас підприємство проводить антикорупційні заходи. Так, спільно з СБУ було викрито злочинну схему, яка діяла протягом 2014--2016 років. Служба безпеки УДППЗ "Укрпошта" виявила в мережі велику кількість необлікованої письмової кореспонденції із підробленими знаками поштової оплати та звернулася до правоохоронних органів. Нині тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинних оборудок. Порушені кримінальні провадження за фактами виявлення підроблених знаків поштової оплати.

 

Київ.

 

Голос України