Угоду про підготовку сімейних лікарів для центрів первинної медико-санітарної допомоги підписала Вінницька міськрада з місцевим Національним медичним університетом.

Уже нинішнього року центри сімейної медицини міста над Бугом поповнять 15 випускників медуніверситету для проходження інтернатури з їх подальшим працевлаштуванням у цих медичних закладах. Таку само кількість медиків прийматимуть у наступні роки. Муніципальне замовлення на підготовку сімейних лікарів міська влада здійснюватиме до повного розв’язання проблеми з кадрами медпрацівників.
— Суть муніципального замовлення полягає не тільки в комплектації кваліфікованими кадрами медичних центрів сімейної медицини, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Це ще й працевлаштування випускників-відмінників, а також тих, хто проявив старанність у навчанні.
За словами Сергія Моргунова, для укомплектування штатів новостворених центрів сімейної медицини потрібно 250 лікарів. Раніше це робили шляхом перепідготовки терапевтів і педіатрів. Утім, потреба у кваліфікованих лікарях загальної практики сімейної медицини залишається.
Міськрада вирішила також стимулювати сімейних лікарів. За бажання вони матимуть можливість опанувати ще один фах. Це можна буде зробити, відпрацювавши три роки в центрі сімейної медицини. У такому разі міськрада профінансує здобуття нової спеціальності, якщо після навчання фахівець погодиться заповнити вакантне місце в одному з лікувальних закладів міста. Перенавчання оплатять кращим фахівцям. Для їх визначення буде проведено конкурс. «У такий спосіб пропонуємо кар’єрне зростання для лікарів, які розпочали свій трудовий шлях із галузі сімейної медицини», — наголошує Сергій Моргунов.

Вінниця.