У Житомирі в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні» відбувся обласний форум товаровиробників. У ньому взяли участь фахівці з Чехії, представники міжнародного сертифікаційного органу «Органік стандарт», науковці. Як зазначив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Руслан Кирилюк, органічне виробництво на Житомирщині розпочало свою історію 2008 року з ПП «Галекс-Агро» у галузі рослинництва. Тепер це підприємство має і високорозвинену сферу органічного тваринництва. Досвід директора «Галекс-Агро» Олександра Ющенка використали на інших підприємствах краю. У 2014 році в області почав працювати перший в Україні завод сертифікованої органічної молочної продукції «Органік Мілк». Очікується, що до кінця цього року запустять також підприємство з переробки органічного м’яса.
Учасники заходу довідалися, як відбувається сертифікація та контроль якості, їм розповіли про міжнародний досвід розвитку органічного сільського господарства.
165
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Унаслідок російської атаки на Київ академія Бойчука втратила безцінні мистецькі фонди
-
2Поле додає наснаги та оптимізму
-
3На варті української ідентичності — національний шрифт
-
4«Дорослі мерли, і старі, і діти — це геноцид кривавої руки»
-
5Перший евакуаційний авіарейс українці в Португалії оплатили власним коштом