В Івано-Франківську вкотре шукали вибухівку. Цього разу в загальноосвітній школі. Невідомий зателефонував на сцецлінію "102" та повідомив про замінування ЗОШ № 13. За адресою негайно виїхали поліцейські та вибухотехніки, які, евакуювавши учнів та вчителів, розпочали пошук вибухонебезпечних предметів. Останніх не виявлено ані в приміщенні навчального закладу, ані на прилеглій території.

 

Паралельно правоохоронці, зокрема, працівники сектору молодіжної превенції Головного управління національної поліції області розпочали роботу з встановлення особи, яка повідомила про мінування. Відразу було визначено номер таксофона, з якого телефонували та вдалося поспілкуватися зі свідками, котрі описали зовнішній вигляд осіб, які користувались апаратом. Таким чином правоохоронці встановили псевдомінера. Ним виявився 14-річний восьмикласник цієї ж школи. Під час спілкування із поліцейськими юнак не пояснив своїх дій.

 

Начальник сектору молодіжної превенції ГУ НП підполковник поліції Алла БОЙЧУК прокоментувала ситуацію: "Хлопець наразі нічого не пояснює щодо свого вчинку. За фактом неправдивого повідомлення у поліцію розпочато кримінальне провадження, а батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх обов'язків". Наразі розпочато досудове розслідування.

 

До слова, затишшя з мінуванням в обласному центрі тривало трохи більше місяця. Востаннє, 15 березня, погрожували "підірвати" Головпоштамт, автобусну зупинку та Центр надання адмінпослуг. На щастя, жодного разу прогнози не справдились.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України