На Волинській митниці колектив і призначений на посаду в. о. начальника відомства Олександр Шавлак не можуть знайти спільної мови. Під воротами адмінбудівлі, що в селі Римачі Любомльського району, громадські активісти провели акцію протесту, доступ до відомства було обмежено. Голові ОДА Володимиру Гунчику, який планував зустрітися з керівництвом митниці, журналістам, представникам громадськості довелося 19 квітня проходити в приміщення через запасний вхід, оскільки центральний був на замку.


Однак конструктивної розмови у голови ОДА з митниками не вийшло. По-перше, в. о. начальника митниці Олександр Шавлак, з кадровою політикою якого категорично не згодний колектив, вирушив до Польщі, по-друге, колектив не повідомили про запланований захід.


На цьому тлі якось непереконливо пролунала заява нещодавно призначеного начальника митного поста «Волинь-центральний» Сергія Гриценка, що жодного конфлікту на митниці немає, а «ситуацію створено штучно». Більш переконливо на тлі масових протестів під стінами установи сприймалася інформація з уст голови профкому митниці Юрія Терещука і заступника начальника митного поста «Волинь-центральний» Світлани Бондарчук, що атмосфера в колективі напружена, вкотре за останні роки запроваджено новий штатний розпис, скасовано автоматичний розподіл робочих місць, а в. о. начальника митниці більш як за місяць не знайшов можливості зустрітися з колективом.


— Я не поставив підпису на погодженні кандидатури Олександра Шавлака, — заявив присутнім голова ОДА Володимир Гунчик. — Пропоную обговорити його кандидатуру на посаду на засіданні громадської ради, як це практикувалося раніше.


Таку ідею підтримав і присутній на зустрічі голова громадської ради при ОДА Ігор Дильов. Він запропонував провести засідання 22 квітня. Вже наступного тижня Володимир Гунчик планує знову зустрітися з колективом митниці і її керівництвом.

Волинська область.