Понад шістдесят учнів шкіл та студентів навчальних закладів Вінниці взяли участь у майстер-класі з виготовлення писанок, організованому в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва.


До Великоднього дійства долучилися і працівники книгозбірні. Кращі роботи організатори заходу відберуть для того, щоб передати захисникам країни на Донбас. Студенти філіалу Тернопільського національного економічного університету прийшли в національному вбранні. Третьокурсниця Галина каже, що розписувати писанки її навчила бабуся. Тому вона охоче ділиться знаннями з тими, хто вперше взяв до рук писачок. «Я звернула увагу на те, що у роботах домінують кольори нашого прапора, — каже писанкарка. — Вперше бачу таке їх вираження. Нині це виправдано. Нас попередили, що готуємо писанки для бійців АТО».


Вчителька Галина Циба прийшла на майстер-клас зі своїми учнями. Каже, робить це упродовж останніх років постійно. — Писанки — один із символів єднання нашого народу, — каже вчителька. — Робота над писанками пробуджує патріотичні почуття. По собі це знаю. Хочу, щоб мої учні також переймалися такими само почуттями.

Вінницька область.