Постанова Верховної Ради України

Відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частин першої, четвертої та шостої статті 78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15, статей 68, 69 Закону України «Про місцеві вибори» Верховна Рада України постановляє:
1. Достроково припинити повноваження Коцюбинської селищної ради Київської області у зв’язку з діями, що порушують Конституцію України і закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади смт Коцюбинське.
2. Призначити позачергові вибори Коцюбинської селищної ради на останню неділю дев’яностоденного строку з дня набрання чинності цією Постановою та провести їх у порядку, визначеному Законом України «Про місцеві вибори».
3. Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Коцюбинської селищної ради.
4. Кабінету Міністрів України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів Коцюбинської селищної ради за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на здійснення Центральною виборчою комісією керівництва та управління у сфері проведення виборів і референдумів, та коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.
5. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.

м. Київ, 14 квітня 2016 року.
№1108-VІІІ.