Новий, уже п’ятий, сезон фонтана «Рошен» стартує у суботу у Вінниці оновленою програмою за участю фіналістів національного відбору Євробачення.


За інформацією прес-служби благодійного фонду Порошенка, для глядачів співатимуть солістка Тоня Матвієнко, а також гурти ALLOІSE, BRUNETTES SHOOT BLONDES, PUR: PUR. Святкове дійство на набережній Південного Бугу розпочнеться о 19-й годині. Для участі в ньому запросили також захисників країни, які після поранення в АТО лікуються у Вінницькому військово-медичному центрі Міноборони.


Єдиний у світі водограй з системою занурення на дно річки, де він зберігається в зимовий час, має 15 програм, тривалістю від п’яти до тридцяти хвилин з музичним супроводом — класична, народна і сучасна музика. Для роботи фонтана використовують воду «живої» річки, конструкція змонтована безпосередньо на поверхні в руслі Південного Бугу. Висота струменя сягає понад 60 метрів, а розліт вшир — до 140 метрів. У системі використовується 97 насосів, для підсвічування бризок і водяної піни задіяно 560 ліхтарів. Все це, а також лазерні промені, створюють своєрідний екран, на якому глядачі, як в кіно, бачать картини. Найбільш популярною є програма «Хвилі живої душі». Вона про рідну землю, її історію, традиції. Супроводжує таке півгодинне дійство народна музика і музика сучасна у виконанні добре знаних українських артистів.


Фонтан «Рошен» включено в маршрути низки туристичних компаній. Ознайомитись з графіком роботи світломузичного водограю можна за повідомленнями в Інтернеті.

 


На знімку: фрагмент з програми «Хвилі живої душі».


Фото надане автором.