Два роки тому на Чернігівщині створили 13-й батальйон територіальної оборони, який потім реорганізували в окремий мотопіхотний підрозділ. Тож у Чернігові цими вихідними за сприяння влади "Спілка 13 БТРО" організувала патріотично-культурний захід "Перший батальйон Чернігівщини".

 

33 військовослужбовці із 13-го батальйону -- серед загиблих земляків на війні з російським агресором. Згадали всіх поіменно і поклали квіти біля стели їх пам'яті на Красній площі. А вже потім, в обласному філармонійному центрі, голова Чернігівської ОДА Валерій КУЛІЧ нагадав присутнім про те, як створювалася ця бойова нині одиниця.

 

-- Після стислого в часі бойового злагодження 9 травня 2014 року батальйон уже вирушив у Луганську область, -- повідомив посадовець. -- На початковому етапі АТО батальйони територіальної оборони разом із добровольчими підрозділами стали одними з основних бойових складових Збройних Сил України, що зупинили агресію та звільнили від загарбників значну частину Донецької та Луганської областей. Формування та підготовка підрозділу відбувалася в умовах обмеженого матеріально-технічного забезпечення. Тому вся Чернігівщина -- органи влади, підприємства, організації, волонтери -- взяла на себе забезпечення 13-го БТРО усім необхідним для ведення бойових дій. Саме тому сьогодні на позиціях батальйону майорять прапори Чернігівської області.

 

Після вручення воїнам державних нагород у залі філармонії ще довго лунали пісні для їх родин.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України