Педагоги двох шкіл Городні розпочали безстрокову акцію протесту перекриттям автомобільної траси Чернігів -- Сеньківка, що веде до кордону з Російською Федерацією. Такий відчайдушний крок вчителі пояснюють невиплатою зарплати.

 

Як пояснив голова президії Городнянської місцевої вільної профспілки освіти Володимир ЛЕПЕНЬ, півтора тижні тому представники трудових колективів та профспілки зустрілися з начальником управління освіти Городнянської РДА Юрієм ГРИЦЕНКОМ. Але посадовець пояснив, що виплати за комунальні послуги, підвезення дітей до шкіл автобусами проводились за рахунок освітньої субвенції. Як наслідок -- вчителям зарплату виплачено тільки за першу половину березня, тоді як в інших районах області заборгованості нема. Крім того, утворилася кредиторська заборгованість у сумі 3,5 мільйона гривень, адже зарплати за січень виплачувалися за рахунок грудня.

 

Голова ж Городнянської райдержадміністрації Світлана ЯЦЕНКО так і не зустрілася з педагогами -- призначену зустріч скасувала, бо, мовляв, мала зустрічатися з прикордонниками.

 

Щоправда, вже перед самою акцією очільниця району зустрілася з педагогами, та ті були настроєні рішуче і свою акцію провели. Поки що -- попереджувальну і перекриття було більше символічним, але невдоволення наростає. 4 травня район очікує подвійну субвенцію, але й вона не дасть змоги покрити борги держави перед вчителями Городнянщини.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України