Вінницький окружний адміністративний суд не задовольнив позов колишнього заступника начальника Генштабу генерала Володимира ХИЖОГО про скасування наказу міністра оборони про його звільнення і поновлення на посаді, а також виплату грошової компенсації.

 

Як і на попередні засідання, позивач не з'явився до суду. Його інтереси представляли два адвокати. Їхні аргументи виявилися непереконливими для задоволення колегією суддів позовної заяви. У рішенні колегії, яке оголосила головуюча на засіданні суддя Людмила ЗАБРОЦЬКА, зазначено: "У задоволенні адміністративного позову відмовити повністю". Вона також додала, що апеляційну скаргу можна подати протягом 10 днів із дня отримання копії судового рішення.

 

Наказом міністра оборони генерала Хижого звільнили з посади "за систематичне невиконання умов контракту". Документ підписано 18 лютого 2016 року. Невдовзі після того звільнений високопосадовець зареєструвався у місті Жмеринка на Вінниччині. Відтак звернувся з позовною заявою до Вінницького окружного адмінсуду. 27 квітня колегія суддів не знайшла підстав для поновлення генерала на посаді.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України