«Глянувши на ціну гречки — подумав, що її пакують по три кілограми», — так прокоментував різке зростання ціни директор чернігівського ринку «Нива» Олег Мороз. Адже гречка з 29 гривень за кілограм подорожчала аж до 42.


Продукти, які пахнуть вітамінами, також лякають покупців: свіжі огірки від 32 до 37 гривень за кілограм, а редиска — 13—17 гривень. А помідори взагалі коштують по 10 гривень за штуку. Зате перші гриби у нашому грибному краї — сморчки — коштують по 15 гривень. А оскільки вони легкі, то й виходить їх чимало. І подешевшали печериці — з 40 до 35 гривень за кілограм.


Борошно, без якого і паски неможливі, тримає стабільну ціну. Найкращим на чернігівському ринку вважається кролевецьке — його ціна 7 гривень 80 копійок за кілограмову пачечку. А родзинки, що без них сучасна паска також не обходиться, — 65—70 гривень за кілограм. Та кілограмами їх рідко хто й бере...


М’ясо ж поступово за тиждень подорожчало на 2—5 гривень, і якщо телятину можна вибрати за 55—60 гривень за кілограм, то свинина вже «доросла» до 70. Не дуже відстає і сало — добре, з проріззю, вартує 40 гривень і більше.


І — земля кличе: одна рослинка розсади капусти коштує у Чернігові гривню!

Чернігівська область.