Одеський «Привоз» продовжує радувати жителів міста і його численних гостей розмаїттям продуктів і колоритом. Прогулятися, поспілкуватися і накуштуватися тут можна безплатно. А скільки коштує скупитися, або, як кажуть в Одесі, «зробити базар»?
Різниця цін на помідори величезна — від 20 до 45 гривень, залежно від сорту й місця вирощування. Огірки по 35, редис у середньому по 8, а молоді кабачки вже подешевшали до 35 гривень за кілограм. Картопля минулого врожаю в середньому 6 гривень за кіло, а от молода вже по 25 і продовжує дешевшати. Складається враження, що за вартістю молодої картоплі, як за ціною на нафту, — стежать усі. Нерідко можна почути уривки розмови: «І почім уже молода картопля?».
Молода капуста також продовжує дешевшати — уже по 15 проти старої по 10 за кілограм. Морква по 10, ріпчаста цибуля по 8, а «зеленушка» (кріп, петрушка, кінза тощо) по 3 грн. пучок.
Курячі яйця від 12 до 20 гривень за десяток. А от упаковка з 20 перепелиних коштує 20 гривень.
Ціни на м’ясо досить стабільні вже певний час: куряче філе 60—65, стегна — майже 40 грн. Свинина коштує 70—80, телятина на 10 гривень дорожча. Хоча можна вибрати частини і дешевші.

Одеська область.

 

 

На знімку: одеський ринок «Привоз».

Фото автора.