Дорожні служби Дніпропетровської області за свої кошти ремонтуватимуть 15 доріг в 11 населених пунктах. Відповідно до «гарантійних зобов’язань».

Як повідомляє Дніпропетровська ОДА, 2015 року на ремонт доріг з обласного бюджету було виділено понад 200 млн. грн. Однією з головних умов укладення контракту з фірмами-підрядниками було якісне виконання робіт.
— Від підрядників вимагали якісної роботи. Попереджали, що свої помилки виправлятимуть своїм коштом. Перевірки дорожнього покриття після зими свідчать, що із завданням упоралися не всі, — заявив глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. — Цього тижня підрядники почали переробляти ремонт. Після цього наша комісія перевірить, чи впоралися вони із завданням із другої спроби.
Протягом місяця спеціальна комісія із чиновників і громадських активістів перевіряла стан тих 300 доріг після зими, які було відремонтовано торік за гроші обласного бюджету. За підсумками перевірки виявилося, що далеко не всі роботи були виконані якісно: було складено 19 претензій, з яких 15 ще очікують на виконання.
Так, у Дніпропетровську фірмі-підряднику доведеться провести гарантійний ремонт вулиці Робочої — однієї з найбільших у місті. Дорожнє полотно тут було капітально відремонтовано влітку 2015 року. Загалом було витрачено 93 мільйони гривень — з міського й обласного бюджетів. Проте вже незабаром з’явилися ями, вибої й почав провалюватися асфальт.
Згідно із графіком, розміщеним на сайті ОДА, гарантійні роботи повинні незабаром розпочатися.
2016 року на ремонт доріг області заплановано виділити приблизно 1 млрд. гривень. З них понад 400 млн. гривень — з обласного бюджету.

Дніпропетровськ.

 

 

Інфографіка з сайту Дніпропетровської ОДА.