Незважаючи на напружену ситуацію в Одесі напередодні річниці подій 2 травня 2014-го, про що «Голос України» повідомляв у попередньому номері, Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Одеської міськради про заборону проведення масових заходів на Куликовому полі в період з 1 по 10 травня. Виконком вимагав заборонити цими днями проводити на Куликовому полі збори, демонстрації й мирні акції, присвячені пам’яті загиблих 2 травня, а також інші заходи, бо це «приверне увагу великої кількості радикально налаштованих осіб, які мають протилежні громадянські позиції». Суду ці доводи не здалися переконливими, а тим часом до травневих дат готуються не тільки одесити, а й гості з інших регіонів.

У зв’язку з напруженою ситуацією в Одесі напередодні 2 і 9 травня в місто готові виїхати люди Дмитра Яроша. Про це йдеться в повідомленні національного руху «Державна ініціатива Яроша» і «Української добровольчої армії». «Активісти нацруху «ДІЯ» і бійці загонів територіальної оборони «Української добровольчої армії» приведені в стан повної готовності з можливістю в будь-який момент реагувати на провокації в Одесі й дати гідну відсіч ворогу», — сказано в повідомленні. В Одесу вже приїхав легендарний командир добровольчого полку «Азов» Андрій Білецький. За його словами, він прибув у місто, щоб зустрітися з бійцями й подивитися на їхні навчання. Він також пообіцяв, що «азовці» не допустять провокації на 2 травня.
Про свій намір взяти участь у жалобній церемонії пам’яті жертв 2 травня повідомили представники «Опозиційного блоку».
У Міністерстві внутрішніх справ України не підтверджують інформацію про те, що в Одесу будуть спрямовані додаткові сили поліції й Національної гвардії, але підкреслюють: правоохоронці будуть максимально рішучі у разі виникнення провокацій. «Я хочу остудити гарячі голови тих, хто, можливо, має намір використовуватицю річницю для дестабілізації внутрішньої ситуації. Наші підрозділи діятимуть жорстко й безкомпромісно. Мало того, не дай Боже, у таких провокаторів з’явиться в руках зброя — реакція правоохоронців буде відповідна. Тобто стрілятимуть на ураження», — попередив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Одеська область.