У місті Комсомольську, що на Полтавщині, започаткували новий проект «Старт у професійне майбутнє». Він передбачає створення на базі школи №5, у якій поглиблено вивчають предмети природничо-математичного циклу, профільного класу з підготовки майбутніх фахівців гірничої справи.

Відповідний документ про співпрацю підписали керівники тамтешніх гірничодобувних підприємств групи «Ferrexpo», згаданого навчального закладу та міської влади. Для профільного десятого класу, який формуватимуть на конкурсній основі, з урахуванням його специфіки розроблять окрему навчальну програму. Створена за допомогою партнерів-виробничників матеріальна база дозволятиме забезпечувати належну теоретичну та практичну підготовку старшокласників, які мають намір опанувати гірничі спеціальності у ВНЗ. Водночас іще під час навчання в школі вони знайомитимуться з виробничим процесом на підприємствах.
Нагадаємо, що місто Комсомольськ було засноване 1960 року як своєрідний «спальний мікрорайон» першого на Полтавщині гірничо-збагачувального комбінату. А кілька років тому тут почав функціонувати ще один ГЗК — Єристівський. Водночас ведуться підготовчі роботи до спорудження Біланівського ГЗК. Зрозуміло, що розширення й подальша модернізація виробництва потребуватиме молодих кваліфікованих спеціалістів, насамперед інженерів і технологів. Про підготовку таких фахівців для бюджетоутворюючих підприємств Комсомольська виробничники, педагоги і представники міської влади сьогодні дбають спільно.

Полтавська область.