На словацько-українському форумі в рамках Днів України в Словаччині-2016, що завершився у місті Кошиці Геннадій МОСКАЛЬ (на знімку в центрі) закликав словацький бізнес вкладати кошти в Україну загалом і в Закарпаття зокрема.

 

На знімку: під час форуму в Кошицях.

 

Фото прес-служби ОДА.

 

За його словами, в Ужгороді слід створити спеціальний центр із працевлаштування, через який словацькі підприємства зможуть пропонувати вакансії закарпатцям. Це буде вигідно і підприємцям, і працівникам, котрі зможуть обходитися без посередників.

 

Голова ОДА у своєму виступі також закликав ділових людей сусідньої країни створювати підприємства з глибокої переробки деревини на Закарпатті, а також акцентував увагу на тому, що наші туристичні комплекси пропонують послуги високої якості за низьку для європейців ціну. Якщо в Словаччині за сто євро можна відпочити хіба день-другий, то на Закарпатті за ці ж три тисячі гривень -- цілий тиждень із триразовим харчуванням. Він наголосив, що гарантує словацькому бізнесу повне й цілковите сприяння регіональної влади.

 

На форумі були продемонстровані, зокрема, привабливі для вкладання інвестицій можливості Закарпаття й інших регіонів України, проходили зустрічі ділових людей, звучала українська народна музика.

 

Василь НИТКА.

 

Голос України