Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу проект закону «Про внесення доповнення до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо посилення соціального захисту сімей військовослужбовців)».


Законопроектом (реєстр. №3846) пропонується включити дружин (чоловіків) військовослужбовців, вдів (вдівців) загиблого або померлого військовослужбовця до переліку осіб, яким допомога з тимчасової непрацездатності виплачується у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу. Відповідні зміни пропонується внести до статті 24 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».


Члени комітету вважають, що реалізація положень законопроекту сприятиме забезпеченню належного соціального захисту членів родини військовослужбовців, що проходять військову службу, та загиблих (померлих) військовослужбовців.


Нагородну справу чекає реформування


У Комітеті Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування обговорено концепцію реформування і розвитку нагородної справи України, а також питання законодавчого врегулювання порядку використання та опису державних символів України.


Дискусія відбулася в форматі спільного засідання двох робочих груп комітету під головуванням очільника комітету Сергія Власенка.


Робочою групою з розробки концепції реформування та розвитку нагородної справи України було узагальнено попередні напрацювання в частині удосконалення нагородного законодавства та прийнято рішення в двотижневий термін підготувати проект нового закону у відповідній сфері та розглянути його на наступному засіданні.


А робоча група щодо законодавчого врегулювання порядку використання та опису державних символів України за наслідками обговорення вирішила зосередитися на підготовці єдиного законопроекту та вирішила рекомендувати комітету при розгляді цього питання взяти за основу проект закону «Про державні символи України, порядок їх використання та захисту» (реєстр. №4103-1).


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.