Завтра — Великдень!

 

Великодні подарунки, запашні паски, кулінарні та кондитерські ласощі, напої, яскраві писанки та все, що необхідно до Великоднього столу, нині представляють у столичному Українському домі. А ще, як і годиться в такі урочисті дні, тут можна долучитися до благодійності й допомогти іншим.


На ярмарку свою продукцію представляють обласні культурні центри, народні майстри, магазини подарунків, сувенірні компанії та творчі майстерні. Крім того, у рамках заходу працює «Благодійна майстерня». Тут кожен може долучитися до добрих справ за допомогою мистецтва. Народні майстри, які виготовлятимуть незвичайні та яскраві великодні писанки, допоможуть відвідувачам опанувати ази української самобутності й продемонструють традиційну техніку українських ремесел. Протягом трьох днів відвідувачі мають можливість стати учасниками майстер-класів різного формату, навчитись самостійно виготовляти святкові прикраси та придбати оригінальні сувеніри і, звісно, наповнити свій Великодній кошик. Кошти від продажу виробів, виготовлених у «Благодійній майстерні», та продукти харчування, зібрані від учасників ярмарку, уже традиційно передадуть у дитячі будинки сімейного типу. 

 


На знімку: маленька Аліна з мамою Дашею — переселенці з Криму — представляють волонтерський проект «Вишиті Мрії» дітей з міст Донецької області.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.