Постанова Верховної Ради України

У березні 2014 року виповнюється 75 років від дня заснуванню Карпатської України.
З нагоди відзначення 75-річчя Карпатської України та враховуючи важливість подій 1938 — 1939 років в історії українського державотворення, Верховна Рада України постановляє:
1. У березні 2014 року відзначити на державному рівні 75-річчя від дня заснування Карпатської України.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя від дня заснування Карпатської України, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів;
у двомісячний термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план ювілейних заходів щодо відзначення 75-річчя від дня заснування Карпатської України.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені 75 й річниці проголошення Карпатської України та діяльності Августина Волошина, та забезпечити висвітлення у засобах масової інформації заходів щодо відзначення подій, пов’язаних із 75-ю річницею проголошення Карпатської України.
4. Рекомендувати Українському інституту національної пам’ят протягом 2014 року здійснити підготовку і друк масовим тиражем науково-популярного видання, при-свяченого проголошенню Карпатської України, забезпечити поширення цього видання у мережі бібліотек середніх і вищих навчальних закладів та в мережі роздрібної книжкової торгівлі.
5. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити поштову марку і конверт присвячені 75-річчю проголошення Карпатської України.
6. Рекомендувати Міністерству освіти і науки Україні забезпечити організацію та проведення тематичних наукових конференцій, симпозіумів, виставок, семінарів, присвячених 75-річчю проголошення Карпатської України.
7. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітеї Верховної Ради України з питань культури і духовності.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ.
м. Київ,
14 березня 2014 року.
№888-VІІ.