Напередодні світлого дня Воскресіння Христового прийшла сумна звістка про смерть на 92-му році життя великого співака світового рівня, видатного оперного режисера, Героя України, народного артиста України, академіка Національної академії мистецтв України, професора, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, відомого громадського діяча, народного депутата України третього скликання Дмитра Михайловича ГНАТЮКА.

 


Вітчизняне мистецтво зазнало непоправної втрати. Життя Дмитра Михайловича, як і його унікальний, знайомий з дитинства голос, — яскраве, потужне і поліфонічне за своїми масштабами. Він не лише творець понад п’ятдесяти великих ролей у виставах, що по праву увійшли до золотого фонду української опери, а й талановитий режисер, дбайливий наставник, блискучий виконавець естрадних пісень, які вже давно стали невід’ємною частиною буття чи не кожної української родини. Але найголовніше те, що Дмитро Гнатюк — це зразок полум’яної любові до рідної України, служінню якій він присвятив свій даний Богом геніальний дар.
Глибоко сумую та поділяю біль рідних і близьких.


Нехай Господь упокоїть Вашу душу, Дмитре Михайловичу, в обителях праведних.


Вічна пам’ять Вам, Маестро!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.


***


Церемонія прощання з Дмитром Михайловичем Гнатюком відбудеться у середу 4 травня об 11.00 у приміщенні Національної опери України (м. Київ, вул. Володимирська, 50).