Одеса готується до 2 травня — річниці трагічних подій 2014 року, коли під час вуличних заворушень загинули 48 людей. Цього року правоохоронці обіцяють зробити все можливе, щоб не допустити порушень громадського порядку. Спокій городян забезпечуватимуть майже три тисячі співробітників поліції, Національної гвардії та СБУ.

 

Уже за кілька днів до вихідних одеські вулиці почали патрулювати мобільні антитерористичні групи на бойовій техніці. Із 30 квітня по 3 травня правопорядок в Одесі охоронятимуть у посиленому режимі. Як розповів під час брифінгу начальник управління превентивної діяльності ГУ НП в Одеській області Іван Іщенко, Куликове поле (площа, на якій у Будинку профспілок у 2014 році загинули 46 осіб) буде повністю оточене і влаштовано фільтраційні пункти, щоб ніхто не проніс вибухівку. У центрі міста обмежать рух, а на всіх в’їздах до Одеси виставлять пости, де перевірятимуть тих, хто в’їжджає. Крім того, під посиленою охороною перебуватимуть усі адміністративні будинки міста та області.


У режимі підвищеної готовності й військові. В Одеському гарнізоні тривають заходи, спрямовані на посилення охорони й оборони військових об’єктів на Травневі свята. Днями на базі одного з військових містечок відбулися навчання з недопущення терористичних актів, до яких залучався особовий склад частин Військово-Морських Сил і оперативного командування «Південь» ЗС України (на знімку).

 

 


Як повідомила перший заступник директора муніципального департаменту охорони здоров’я Ірина Соколова, до свят готуються й одеські медики. «У нас є певні клінічні бази для організації невідкладної допомоги екстреної медицини, якщо буде потреба додаткового розгортання ліжок. Вирішено питання зі службою міської підстанції «Швидкої допомоги», зі службою медицини катастроф, а також щодо необхідних резервів із госпіталем Південного регіону», — розповіла чиновник. За її словами, в Одесі заготовлено медикаменти для екстреної допомоги, а весь персонал не їде на свята з міста.


Міський голова Одеси Геннадій Труханов і голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський звернулися до городян із проханням не відвідувати масові акції й заходи, а в разі їх відвідування дотримуватися максимальної обережності й не піддаватися на провокації.


Одеська область.


Фото надано Міністерством оборони України.