Володимир Остапенко (Любомль Волинської області):


«На міжнародному пункті пропуску «Ягодин» величезні черги. На кордоні люди стоять по 9—12 годин. А якщо отримаємо безвізовий режим з Євросоюзом, черга збільшиться в рази. Як цю проблему розв’язати? Хто цим має займа-тися?».


Народний депутат від фракції «Народний фронт» Ігор ГУЗЬ (на знімку):

 


— Цю проблему потрібно розв’язувати комплексно, не чекаючи, коли набере чинності безвізовий режим з Євросоюзом. Треба думати, як уникнути величезних черг на кордоні. На жаль, це питання не вирішується. Воно насамперед турбує десятки тисяч волинян. Це не секрет, що вони їздять до Польщі по заробіток, адже їм треба якось виживати.


Маємо запозичувати досвід впровадження електронної черги, яка дасть змогу уникнути накопичення вантажівок на митних постах. Тим паче коли Європейський Союз фактично показав зелене світло безвізовому режиму з Україною. Сподіваємося, що вже восени українці зможуть подорожувати до Європи без віз, у тому числі через Польщу.


Пропоную голові Державної фіскальної служби Роману Насірову відвідати Волинську область, щоб разом напрацювати спільний механізм подальших дій у цьому напрямі. Крім того, потрібно запросити до розмови всі сторони конфлікту, щоб нарешті на митниці навести порядок.


Також керівництво держави має прийняти рішення стосовно збільшення пропускної спроможності та вжити максимально оперативних заходів.

 

Читачі, запитуйте. Газета «Голос України» запрошує читачів ставити запитання до народних депутатів, очільників парламентських комітетів, міністрів та керівників інших органів державної влади. Запитання надсилайте на електронні адреси: melya@golos.com.ua, maіl@golos.com.ua. Відповіді виходитимуть у газеті та розміщуватимуться на сайті www.golos.com.ua в рубриці «Читач запитує...».