Будь-яке застосування частин і підрозділів ЗС України можливе тільки після прийняття відповідних рішень Верховною Радою України та Верховним Головнокомандувачем ЗС України.
На цьому 21 березня наголосив виконувач обов’язків міністра оборони України Ігор Тенюх, повідомляє Управління преси та інформації МО України.
«Інформація про те, що командування військових частин, дислокованих в АР Крим, нібито не отримує від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України чітких вказівок та не має відповідних планів щодо свого подальшого функціонування, не відповідає дійсності», — заявив виконувач обов’язків глави оборонного відомства.
Ігор Тенюх підкреслив, що в. о. міністра оборони, начальник Генштабу та командувач ВМС ЗСУ особисто підтримують постійний зв’язок з командирами військових частин у Криму. Мовляв, до них доводяться постійно чіткі інструкції та плани подальших дій.
Різні популістські заяви окремих політиків про відсутність у Міністерстві оборони конкретних планів щодо подальшого використання частин і підрозділів Збройних Сил України, дислокованих у Криму, мають відверто провокативний характер і їх мета — дискредитувати керівництво держави та оборонного відомства.