До Дня міста в Івано-Франківську відкрили новий дитячий садочок. "Вишиванка" став першим за останні 25 років дошкільним закладом, зведеним "з нуля". За проектом садочок розрахований на 190 місць, але реально може вмістити майже 300 діток.

 

На урочистостях з нагоди відкриття мешканців мікрорайону Пасічна привітав міський голова Руслан МАРЦІНКІВ, який зазначив, що недостатня кількість дитячих садочків є однією із основних проблем міста. Адже житловий сектор зводиться стрімкими темпами, соціальна інфраструктура значно відстає. За словами очільника міста, "Вишиванка" -- лише початок. Невдовзі відкриються садки і в 5 приміських селах. Також повністю відновлять ще один дитячий заклад, якій нещодавно повернули у власність громади міста. Новий садочок став наочним прикладом результативної співпраці місцевої влади та бізнесу. Підприємці, які мали заборгованість перед містом за пайовими вкладами, зголосилися співфінансувати його будівництво.

 

Електронна черга до "Вишиванки" запрацює з 1 червня. Запис у ДНЗ № 35 проходитиме традиційно -- реєстрація у міському Центрі надання адміністративних послуг. І вже з 1 вересня 2016 року поріг нового садка переступлять перші вихованці.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України