Прикарпатські воїни АТО привітали ветерана Другої світової війни, генерал-майора Івана ЖУКОВА. Під час зустрічі військовий комісар Івано-Франківського міського військового комісаріату підполковник Ігор СОРОКОПУД вручив бійцю, який в запеклих боях визволяв від фашистів Станіслав (нині -- обласний центр Прикарпаття) почесний нагрудний знак від начальника Генерального штабу -- Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії Віктора МУЖЕНКА "За доблесну військову службу".

 

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Іван Андрійович воював за Київ, Закарпаття, дійшов до Праги, де й отримав важке поранення. Нагороджений 4 бойовими орденами "За Велику Вітчизняну війну", орден Слави та численні відзнаки й нагороди. У часи незалежної України Жукову чотири рази вручали орден імені Богдана Хмельницького.

 

Почесну естафету воїна-визволителя продовжив внук славного дідуся Івана -- Едуард ГОРИСЛАВЕЦЬ, який добровольцем пішов захищати східні кордони держави.

 

До слова. З нагоди Дня пам'яті і примирення та з нагоди відзначення 71-й річниці перемоги над нацизмом у Європі на теренах Прикарпаття відбулись масові заходи за участі учасників Другої світової війни, вояків Української повстанської армії та зовсім молодих ветеранів, учасників АТО. На Меморіальному комплексі в Івано-Франківську відбулося поминальне віче. Присутні вшанували пам'ять полеглих покладанням квітів та хвилиною мовчання, після чого представники духовенства різних конфесій відслужили поминальну панахиду. Учні шкіл міста прикріпили усім учасникам до одягу квітку маку, яка є символом пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, а громадські активісти вручили ветеранам символічні гвоздики з синьо-жовтими стрічками. Також воїни, які у різні часи воювали за Україну, були запрошені на святковий концерт, який відбувся в обласній філармонії.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України