Її заклали у Чернігові, на міському цвинтарі Яцево, де планується обладнати окремий військово-козацький цвинтар, адже тут похований 31 герой російсько-української війни з сіверського краю.

 

Фото Віктора КОШМАЛА.

 

Поминальний захід було ініційовано обласною державною адміністрацією, обласною, міською радами, громадськими організаціями "Єдиний волонтерський центр" та "Єдина родина Чернігівщини".

 

"Сьогодні в Україні відзначається День пам'яті та примирення і все людство поминає жертв Другої світової війни. На жаль, історія має здатність повторюватися, і на українській землі знову війна, нащадки переможців у Другій світовій, як і їхні героїчні діди й прадіди, стають на захист своєї Батьківщини. Сьогодні ми поминаємо та вшановуємо всіх загиблих за незалежність і територіальну цілісність України", -- цими словами було розпочато меморіальний захід.

 

Згадавши всіх загиблих захисників України, які поховані у Чернігові, присутні пом'янули їх хвилиною мовчання та помолилися за вічний спокій полеглих героїв. Заупокійну літію відправив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського патріархату Євстратій.

 

Після молебну освячено пам'ятну плиту на початок будівництва меморіальної каплиці Архистратига Божого Михаїла на честь загиблих захисників Батьківщини.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України