Колекцію власних полотен вінницький художник 90-річний Аркадій Павлюк передав для меморіального комплексу «Брестська фортеця». Всі 48 робіт написані ним на території Республіки Білорусь.

 

— Місце моїх картин там, де вони були створені, — наголосив ветеран під час передачі полотен Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Білорусь в Україні Валентину Величку. Урочиста подія відбулася у Вінницькому обласному художньому музеї.


— У нашій країні високо оцінили ваш вчинок, — сказав Валентин Величко, звертаючись до ветерана. — Більшість робіт відтворює цитадель у роки минулої війни. Ці роботи стануть надбанням нашої культури. Невдовзі у меморіальному комплексі «Брестська фортеця» відкриють нову виставкову залу, в якій презентують картини вінничанина. Про це повідомив на урочистостях директор меморіального комплексу Григорій Бисюк. Він також зачитав лист-подяку, адресований художнику від міністра культури Білорусі.


У 60-х роках Аркадій Павлюк проживав у Бресті. Саме в ті роки написані його роботи, що відтворюють героїчні сторінки захисту цитаделі від німецько-фашистських загарбників.

Вінницька область.

 

На знімку: художник Аркадій Павлюк з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь Валентином Величком.


Фото з сайту Вінницької ОДА.