Утричі більше туристів відвідало Закарпаття за січень-березень, ніж за цей же період минулоріч -- понад 160 тисяч. А протягом першого кварталу місцеві бюджети отримали понад чотириста тисяч гривень туристичного збору, що на 67 відсотків більше, ніж торік. Показники міста Ужгорода не входять до цієї статистики, тож цифри більші. Успішно триває й нинішній весняний сезон, проводиться багато фестивалів, які залюбки відвідують подорожуючі. Обласне галузеве управління прогнозує, що до кінця року регіон відвідає мільйон туристів, наголосив на брифінгу керівник цієї структури Денис МАН (на знімку).

 

За його словами, збільшенню туристичного потоку сприятиме будівництво дороги Тисовець -- Славське -- Боржава, яка з'єднає Закарпаття та Львівщину. Так само, як і прокладання нового шляху між Тячівським та Міжгірським районами: від села Німецька Мокра до села Колочава. Будівництво цього напрямку триває.

 

Найближчим часом фахівці формуватимуть нові та оновлять маркування існуючих туристичних маршрутів, адже гори та дивовижна природа -- основні інтереси мандрівників, які приїжджають на Закарпаття з інших областей та країн.

 

Василь НИТКА.

Фото автора.

 

Закарпатська область.

 

Голос України