Рік і три місяці проведуть за ґратами двоє учасників злочинного угруповання, що займалося переправленням нелегальних мігрантів до країн Західної Європи. Третього злочинця позбавлено волі до п'яти років з іспитовим терміном три роки.

 

Таке рішення виніс Вінницький міський суд за матеріалами розслідування Служби безпеки України у Вінницькій області. Організаторів "бізнесу" на нелегалах оперативники затримали на Закарпатті, коли вони супроводжували до кордону двох мігрантів. Під час обшуків у помешканнях затриманих правоохоронці вилучили більше десяти паспортів іноземних громадян та посвідок на проживання в Україні.

 

Як повідомили у прес-службі обласного управління СБУ, злочинна "трійця" була інтернаціональна. До її складу входили українець, вихідці з Кавказу та Близького Сходу. Всі вони мешкали на Вінниччині. Пошук охочих потрапити до Західної Європи вели не тільки в Україні, а й за її межами. Для зарубіжних клієнтів робили запрошення на в'їзд до нашої держави. Їхню легалізацію здійснювали здебільшого за допомогою фіктивних шлюбів з українками. У Вінниці мігрантів забезпечували тимчасовим житлом, харчуванням, послугами перекладача, а також організовували супровід до кордону. Вартість таких послуг для мігрантів починалася із суми три тисячі американських доларів. Затриманих засуджено за статтею 332 Кримінального Кодексу України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України").

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України