Можливість звернутися по призначення пенсії чи з інших питань до будь-якого управління ПФУ з’явилася у мешканців Вінниччини завдяки експерименту, що проводиться в області. Раніше пенсійні проблеми вирішували тільки за місцем реєстрації. Тепер можна обирати, де зручніше.


— Це одна з найприємніших наших новацій, — каже начальник ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака. — Принаймні саме так сприйняли пенсіонери скасування прив’язки до того управління, на території якого вони прописані.


За словами пані Олени, апробація нового методу екстериторіальності засвідчила його ефективність, тому є інформація, що його планують поширити на інші регіони. Ще одна новинка — запровадження електронної системи при нарахуванні пенсій. Автоматизована система істотно скорочує час спілкування з відвідувачем. Середня тривалість обслуговування пенсіонера від прийому заяв до повернення оригіналів документів і завантаження файлів нині становить 33 хвилини. У січні цей показник становив майже годину. Загалом з початку року в електронній системі нараховано і виплачено пенсії чотирьом тисячам пенсіонерів. Рішення про призначення пенсійних виплат приймаються протягом п’яти днів.


Вінницька область.