Один із головних символів Одеси — Воронцовський маяк — знову в зоні доступу туристичних груп. Цього року екскурсія «Стежкою маячника» стартувала не в червні, як зазвичай, а вже на Травневі свята. Одна з одеських компаній, а також група із Запорізької області пройшли, оточені водою, по Карантинному молу до білосніжного Воронцовського маяка.

 

 

Варто відзначити, що таку екскурсію організовує Одеський порт з 2011 року й з кожним роком вона стає дедалі популярнішою. В 2015-му було встановлено рекорд за кількістю груп, що відвідали маяк, а цього року очікується, що туристів буде ще більше.


«Наші походи «Стежкою маячника» минулого літа були й освітніми, і розважальними, і як елемент весільної фотосесії, — розповіла менеджер відділу туристичного обслуговування і євроінтеграції Одеської філії ДП «АМПУ» Тетяна Яковлєва. — Нас просили дозволити влаштувати на маяку романтичне побачення, провести ювілейну зустріч випускників, день народження дитячого танцювального колективу».


От і нинішнього року співробітники порту запрошують одеситів і гостей міста на одну з найнезвичайніших екскурсій, де можна дізнатися цікаві факти з історії легендарної навігаційної споруди, ознайомитися із принципами роботи маяка й сфотографуватися на тлі вітрильних і вантажних суден.

Одеська область.


Фото надане прес-службою адміністрації Одеського порту.