Дві з половиною тисячі установ Закарпаття публічно звітують про використання державних коштів.

 

Тому для представників цих головних розпорядників та одержувачів коштів обласного і районних бюджетів провели тренінг. Він має навчити, як працювати на офіційному веб-порталі використання публічних коштів "Є-Дата".

 

Портал дає змогу громадськості оперативно отримувати достовірну інформацію про державні транзакції та робить використання державних коштів прозорим. Кожен громадянин, запевняють у облдержадміністрації, може легко та безплатно відслідковувати платежі державних органів і підприємств, а також адресата коштів, їх призначення та суми в режимі реального часу.

 

Відкрив тренінг заступник голови ОДА Олександр ПЕТІК, котрий наголосив на важливості впровадження революційної ІТ-платформи, яка є інструментом для боротьби з корупцією, та побажав держслужбовцям плідної роботи.

 

"Нині на Закарпатті 25 відсотків державних установ -- понад дві з половиною тисячі -- вже зареєструвалися на порталі "Є-Дата" й майже всі звітують. Найбільше таких в Ужгороді, найменше на Міжгірщині. Ми хотіли зрозуміти проблемні питання, а також навчити розпорядників та одержувачів бюджетних коштів користуватися новим інструментом для оприлюднення інформації", -- розповіла координатор проекту "Є-Дата", представниця Мінфіну Анастасія РОЗЛУЦЬКА.

 

Під час семінару учасники навчилися користуватись порталом публічних фінансів, реєструвати на ньому "службові кабінети" та оприлюднювати інформацію про звіти й укладені угоди.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України