На Вінниччині затримали старшого оперуповноваженого прикордонної оперативно-розшукової групи відділу прикордонної служби Могилів-Подільського прикордонного загону за підозрою в отримані ним хабара.

 

П'ять тисяч гривень вимагав вартовий кордону від власника іномарки. У таку суму він оцінив оформлення документів для продовження терміну перебування іноземного транспортного засобу на території України в режимі "транзит". Його затримали одразу після передачі грошей.

 

За інформацією прес-служби СБУ у Вінницькій області, кримінальне провадження відкрито за підозрою у скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням). Таке порушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна. Слідчі звернулися до суду із заявою про обрання запобіжного заходу затриманому -- тримання під вартою. У рамках кримінального провадження проводяться обшуки за місцем його проживання та служби.

 

Виявлення факту отримання неправомірної вигоди офіцером Прикордонної служби стало можливим завдяки скоординованим діям двох відомств -- Військової прокуратури Вінницького гарнізону та Служби безпеки України у Вінницькій області.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України