До початку пляжного сезону в Києві підготують 9 пляжів та 18 зон відпочинку біля води. Купатися в столичних водоймах можна буде починаючи з 15 травня. До цього моменту будь-який контакт з водою заборонений, адже через погодні умови не проведено аналіз поверхневих вод.

 

Відповідно до санітарних нормативів аналіз води на біологічний забрудник проводиться тоді, коли вона досягає 18 градусів за Цельсієм. Нині вода в Дніпрі становить 15 градусів», — каже Денис Пікалов, директор КП «Плесо».


Загалом на деяких офіційних пляжах вже проведено дератизаційні роботи, тобто комплекси санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Кожен пляж, на якому можна буде купатися, отримає санітарний паспорт. Стежити за безпекою громадян цього року будуть 18 рятувальних постів, а також поблизу кожної водойми будуть встановлені душові кабіни та роздягальні.


Нагадаємо, що купатися в непристосованих до цього місцях, перебувати на пляжі в нетверезому стані та загалом не дотримуватися правил безпеки на воді заборонено, адже це може зашкодити вашому здоров’ю та іншим відпочивальникам.