У приватному будинку раніше судимого чернігівця працівники СБУ виявили саморобний обріз, травматичний пістолет з набоями, дві ручні гранати, протитанкову та мінометну міни, постріл до РПГ, набої до зенітної установки та великокаліберного кулемета, заряджену кулеметну стрічку, два магазини до автомата Калашникова, близько двохсот набоїв різного калібру.

 

Співробітники спецслужби також вилучили майже півкілограма розфасованої у пакетики марихуани, кілька десятків пігулок з психотропними речовинами.

 

Водночас мешканку Прилук, яка переїхала на Чернігівщину з окупованої зони Донбасу, суд засудив до двох років (умовно) за поширення сепаратистських матеріалів у мережі Інтернет. Отримуючи соціальні виплати від України, вона від керівництва російських утворень отримувала матеріали із закликами боротися проти України, підтримувати так звані ЛНР-ДНР, проти Збройних Сил України тощо.

 

Триває боротьба і на фронті війни з корупцією. Співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби спільно з УСБУ у Чернігівській області та військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону були викриті двоє прикордонників Чернігівського загону, які причетні до отримання неправомірної вигоди. Затримали військовослужбовців в одному з гаражних кооперативів у Чернігові при передачі коштів в сумі 30 тисяч гривень.

 

Крім того, під час обшуку помешкання одного з хабарників правоохоронці виявили 30 тисяч гривень, 45 тисяч рублів РФ та понад тисячу доларів США.

 

Правоохоронці з'ясували, що військовослужбовці встановили для підлеглих, які заступали у прикордонні наряди, обов'язкову щоденну плату. Для цього вони мали вимагати кошти у громадян за безперешкодний перетин пункту пропуску. У разі невиконання "плану" підлеглих залякували труднощами на службі.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України