Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини відвідала делегація Інституту Європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича у місті Гнєзно (Республіка Польща).

 

Директор Інституту, професор Лешек МРОЗЕВИЧ, заступник директора з міжнародного співробітництва, доктор Катажина ЄНДРАЩИК та професор Орест КРАСІВСЬКИЙ зустрілися з ректором Уманського педуніверситету, доктором педагогічних наук, професором Олександром БЕЗЛЮДНИМ та проректором з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидатом історичних наук, доцентом Владиленою СОКИРСЬКОЮ (на знімку).

 

Фото надано
прес-службою
Уманського педуніверситету.

 

Під час зустрічі йшлося про перспективи подальшої співпраці щодо реалізації програми подвійного диплома, яка триває з 2009 року. Керівники двох вишів окреслили також ключові аспекти наукового співробітництва, що передбачають спільну реалізацію наукових проектів, стажувань науково-педагогічних працівників.

 

Гості з Польщі ознайомилися із діяльністю творчих лабораторій університету та зустрілися зі студентами. Доктор Катажина Єндращик познайомила юнаків та дівчат з основними напрямами діяльності Інституту Європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича, його матеріально-технічною базою та умовами навчання за програмою двох дипломів. У рамках програми подвійного диплома студенти Уманського педуніверситету можуть здобути додаткову спеціальність за напрямом "Європейська комунікація". Два дипломи -- це реальний крок до європейської інтеграції, підкреслили польські науковці.

 

Ліна ЛЕБЕДЕНКО.

 

Черкаська область.

 

Голос України