Національна поліція не встановила факт державної зради у діях колишнього керівника поліції Вінниччини Антона ШЕВЦОВА. Про це повідомила вінницька активістка Таїса ГАЙДА з посиланням на інформацію керівника СБУ у Вінницькій області Ігоря ШКУРАТА.

 

"Під час зустрічі з активістами Ігор ШКУРАТ повідомив, що розслідування за підозрою Шевцова у державній зраді завершено, -- розповіла Таїса Гайда. -- За його словами, допитано 70 свідків, а також самого Шевцова. Проведено дві експертизи. Однак розслідування Національною поліцією не встановило фактів, які б підтверджували порушення Шевцовим вимог чинного законодавства. Справу передано до прокуратури".

 

Нагадаємо, вінницька активістка Таїса Гайда після призначення пана Шевцова на посаду головного поліцейського Вінниччини оприлюднила відео- і фотоматеріали про його участь у параді в Севастополі. Він крокував у колоні з георгієвською стрічкою. Російські окупанти приурочили парад до приєднання півострова до Росії. Міжнародне співтовариство назвало його незаконною анексією частини території держави Україна. Шевцов не соромився фотографуватися з депутатом Держдуми Росії. З інших матеріалів можна було дійти висновку, нібито дружина поліцейського на своїй сторінці у соцмережі схвалює дії окупантів.

 

Після звільнення з посади Шевцов намагався виїхати до Росії. Його затримали на кордоні з Білоруссю. Він мав квиток на літак з Мінська до Москви. Шевцова взяли під варту за підозрою у державній зраді. Однак Вінницький міський суд не застосував до затриманого запобіжного заходу і той, вийшовши з приміщення, сів в автомобіль і залишив Вінницю.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України