Науковці, громадські діячі з Канева Микола та Людмила ЧОРНІ (на знімку у центрі) виступили перед головами сіл Чигиринського, Черкаського, Золотоніського та Канівського району з лекціями про історію, сучасний стан та перспективи розвитку об'єктів природно-заповідних територій області.

 

Тема збереження унікальних природних локацій надзвичайно актуальна для Черкащини. Зокрема, екологи, біологи, громадські природоохоронці кілька десятиліть виступають за створення національного природного парку "Холодний Яр", а територіальні громади сіл, працівники держлісгоспів протистоять цій ініціативі. Й це при тому, що область має усього три відсотки заповідності територій за загальноукраїнського показника понад шість відсотків.

 

Активне спілкування науковців та активістів-природозахисників із керівниками органів місцевого самоврядування, детальне роз'яснення законодавства щодо створення і функціонування національних природних парків, допоможуть знайти спільне рішення у розв'язанні актуальних екологічних проблем.

 

Ліна ЛЕБЕДЕНКО.

Фото автора.

 

Черкаська область.

 

Голос України