Замість чергової сесії Тростянецької райради на Вінниччині під стінами будівлі зібралися майже п’ятсот представників низки територіальних громад району з протилежними вимогами. Одні виступали проти будівництва курників МХП «Миронівський хлібопродукт», інші підтримували співпрацю з цією компанією.


Як пояснив Володимир Сухопара з ГО «Четвертинівська громада», мешканці їхнього села на початку весни протягом тижня протестували проти незаконного, на їхню думку, спорудження нових приміщень птахофабрики. Бо це шкодить насамперед екології, створює нестерпні умови для проживання у селі. Тому Четвертинівка проти будівництва. А ось з Великої Стратіївки тримали плакати з протилежними вимогами.


Після обговорення проблеми з представниками обох сторін та за участю керівників району й чотирьох депутатів Вінницької облради, які представляють район, досягли домовленості доручити поставити крапку в конфлікті депутатам райради. На їх розгляд запропонували проект рішення, де зазначено, що кожна громада має визначитися: надавати дозвіл інвестору чи відмовити в цьому. Крім того, райрада має вносити майбутній об’єкт до програми соціально-економічного розвитку, а інвестор зобов’язаний надати висновок екологічних та технічних експертиз.