Національна поліція не встановила факту державної зради у діях колишнього керівника поліції Вінниччини Антона Шевцова. Про це повідомила вінницька активістка Таїса Гайда з посиланням на інформацію керівника СБУ у Вінницькій області Ігоря Шкурата.


Нагадаємо, після призначення Шевцова на посаду головного поліцейського Вінниччини активістка Таїса Гайда оприлюднила відео- і фотоматеріали про його участь у параді в Севастополі. Він крокував у колоні з георгіївською стрічкою на параді з нагоди приєднання півострова до Росії. З інших матеріалів можна було дійти висновку, нібито дружина поліцейського на своїй сторінці у соцмережі схвалює дії окупантів.


Після звільнення з посади Шевцов намагався виїхати до Росії. Його затримали на кордоні з Білоруссю. Він мав квиток на літак з Мінська до Москви. Шевцова взяли під варту за підозрою у державній зраді. Однак Вінницький міський суд не застосував до затриманого запобіжного заходу і той, вийшовши з приміщення, сів до автомобіля і залишив Вінницю.


«Під час зустрічі з активістами Ігор Шкурат повідомив, що розслідування за підозрою Шевцова у державній зраді завершено, — розповіла Таїса Гайда. — За його словами, допитано 70 свідків, а також самого Шевцова.

Проведено дві експертизи. Однак розслідування Нацполіцією не встановило фактів, які б підтверджували порушення Шевцовим вимог чинного законодавства. Справу передано до прокуратури».