Поскар!


Микита Міхалков:


— Я був у Китаї, я був в Індії. Ми подумали про те, чому б не створити велику міжнародну премію, аналог Оскара.

 


Від чергового:


— Я навіть назву зараз вам оголошу... Поскар! На честь нашого президента Володимира Путіна!

— Микито Сергійовичу, дозвольте, але на статуетці ж ваша голівка.

— Правильно, це ж я придумав...

 

На горіхи...


Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр (про зловживання з експортом горіхів):


— Даю доручення Білану відкликати всіх своїх податкових «білок» на базу дислокації. Ми знаємо про схеми, на яких заробляються мільйони доларів.


Від чергового:


— Не зрозумів, ви знаєте про схеми і ще й досі... не мільйонер? Неподобство і нєдорозумєніє... Так, «білки», нафіг та база, мерщій на місце дислокації... Азарова.


Романси...для корупції


Войцех Бальчун, поляк, музикант, керівник «Укрзалізниці» (про корупцію в галузі):


— Якщо я почну бігати з сокирою і кидатимуся на кожен випадок (корупції), то ми не зробимо жодних змін. Нам необхідно здійснювати системні зміни.


Від чергового:


— Нє, навіщо сокира? У вас є гітара. І на кожен випадок (в сенсі корупції), ви співаєте... романси... Вона (корупція) розчулиться... сльози, п’яте—десяте, купить квитки на потяги «Укрзалізниці» й виїде на заробітки... до Польщі.

 

Підміна

 

Григорій Родченков, колишній керівник московської антидопінгової лабораторії, який нині переховується у США (про те, що тільки допінг допоміг виграти Росії олімпіаду в Сочі):

— Люди славлять олімпійських чемпіонів, а ми тут крутимося, як божевільні, підміняючи їхню сечу.

Від чергового:

— А ця сеча, звичайно, була... президента Путіна!?? Інакше хто б цих чемпіонів так віддано славив!

 

Як «бліни» — то лопатою

 

Володимир Путін (вітаючи колектив російського пропагандистського федерального канала ВГТРК):

— Уявляю, наскільки складно працювати в такому постійному режимі, постійно пекти ці інформаційні «бліни» біля печі...

 

 

Від чергового:

— І головне, яке «разнообразіє»: бліни з ікрою «снєгіря»; бліни з «глазами» кривавих «мальчіков»; бліни з язиком раба; бліни з потрошками (сирійські). І всі ці страви — заради одного гурмана, який... сидить на печі в Кремлі й дивиться ящик!

 

Протигаз... для блохи

 

Дмитро Кисельов, телепропагандист (зізнався, що набрехав росіянам, показуючи фальшивий аусвайс «українського сотника». Перед цим він довго смакував, у подробицях розповідав, мовляв, капітан СС «Галичина» — Роман Колій: «фото скріплено рельєфним штампом з металевою пломбою по центру — орел і свастика, є особистий підпис з чорнильною печаткою, звітний номер, група крові, РОЗМІР ПРОТИГАЗУ і підпис командирів»). А потім — видав:

— На європейських блошиних ринках такого — скільки завгодно...

Від чергового:

— Але там (у сенсі на ринках), не знайдеш протигаз для... блохи, а саме на вашу голову з «кровососущім» ротом. Хоча, навіть без протигазу, Кисельов заслужив бути достойним екземпляром членистоногих у Британському музеї серед колекції бліх Ч. Ротшильда.

 

Задавили... жабу

 

Святослав Піскун, тричі Генеральний прокурор (пояснюючи, звідки у нього нерухомість на найдорожчому курорті Франції):

— Моя сім’я понад десять років живе за кордоном. Ми всі прагнемо в Європу, а в мене так вийшло. Вони поміняли свою квартиру, дві, на частину будиночка. А тебе що, жаба задавила?

 

 

Від чергового:

— Нє, я хочу бачити ту жабу (в сенсі француза), який погодився свій будиночок на Лазурному березі Франції поміняти на квартиру, дві, в... Києві. Якщо, звичайно, Генеральний прокурор Піскун не відкрив на цю жабу (в сенсі  француза) кримінальну справу прямісінько на... пляжі Французької Рів’єри!..

 


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.


Мал. Миколи КАПУСТИ та Олексія КУСТОВСЬКОГО.